News

 • 2013.08.06.

  2013 - Főszerep a Cirque du Soleil, Les Chemins Invisibles cimű műsorában

  Lászlót felkérték Cirque du Soleil Les Chemins Invisibles cimű műsorának főszerepére! A "Le Hangar des Oublies" az 5. része a Chemins sorozatnak mely Quebec városában megy 5. éve. A Douanert alakítja, a zsémbes öreg vámtisztet, aki régi emlékeivel viaskodik, de a műsor végére, miután megkűzd régi rossz emlékével a halálkerékkel, visszatér az életkedve. Olga a társulat tánccsapatában táncolja végig az előadást.

 • 2013.04.11.

  2013 - A Szemafor bemutatkozott

  2013 január 12.-én a a Fővárosi Nagycirkusz Magyar Cirkuszcsillagok című műsorában bemutatkozott a Szemafor. Két hosszú és kemény munkával telt év után végre kész Simeték új attrakciója, az Óriás Szemafor. A csapat Bakk Dianával 3 tagúra bővült. A világon jelenleg teljesen egyedülálló produkciót rendezte, koreografálta és zenéjét szerezte Ruslan Ganeev a világhírű orosz rendező.

 • 2012.09.18.

  2012 - Londoni Paralimpia 2012

  László részt vett a Londoni Paralimpia Záróünepségén is a Motorral! Partnere Lyndsay Adams volt. Lyndsay két evvel ezelött vesztette el bal lábát. Ez nem akadályozta meg abban, hogy a trapézon gyakoroljon, és így felléphessen az Olimpia Nyitóünnepségén is a trapézon. A Záróünepségen míg László a motort vezette, Lyndsay alul a trapézon gondoskodott az egyensúlyról. A szám végén ö gyújtotta meg az Energia Gömböt a fáklyájával 30 m magasan.  Csodálatos példája az emberi akaraterőnek és elszántságnak. Bravó Lyndsay!

 • 2012.08.08.

  2012 - Londoni Olimpia 2012

  Megvolt!!!

  László és Olga fellépett a londoni olimpia záróünnepségén! 

  Olga a műsor elején lévő jelenetben szerepel, a Tower Bridge makett tetején kifeszített drótkötélen mutatott be néhány trükköt.

  László a stadion tetején 45 m magasan kifeszített drótkötélen kelt át, míg Ed Sheeran Pink Floyd "Wish You Were Here" címu számát énekelte.

  Kim Gavin rendező az 1975-ben kiadott "Wish You Were Here" album borítóját szimbolizálta a kezet fogó férfiakkal, egyikük ég. László eredetileg egy másik magasdrótos artistával együtt mutatta volna be, de nem lehetett biztonságosan megoldani ebben a magasságban hogy egy embert meggyújtsanak, maradt a bábu megoldás. Izgalmas feladat, és hatalmas élmény volt személyesen résztvenni a műsorban.

 • 2012.08.04.

  2012 - "Tirfor - Ördögkötél" film

  László és Olga föszereplésével készült a "Tirfor-Ördögkötél" film, mely egy őrült cirkuszigazgató őrült műsoráról szól. A mondás, mely szerint minden voltam már csak akasztott ember nem, László és Olga esetében már nem érvényes. Voltak akasztott emberek is!!!

 • 2012.01.31.

  2011 - Ismét a Serenádon

  Lászlót és Olgát ismét meghívták a Silja Serenade-ra. Olga Kötél, László pedig Halálkerék számával lépett fel minden este a Promenádon. A Karácsony elötti idöjárás elég viharos volt, ami idönként még izgalmasabbá tette számukat. De "show must go on..."

 • 2011.12.15.

  2010 - Cirque du Soleil, Les Chemins Invisible Chapter 2

  2010- László és Olga Quebecben vesznek részt Cirque du Soleil "Les Chemins Invisibles" Chapter 2 címü müsorában. Ez egy szabadtéri müsor, amely a nyári szezon alatt megy. László a Halálkerék, Olga pedig a Kötél számot mutatja be a "Káosz" epizodban. 

 • 2011.12.15.

  2010 - Arany a Glóbusz Cirkusz Gálán

   

  2010-Egy újabb nagy siker Simetéknek. 2010. december 18-án a Globus Cirkusz Gála előadásán /a bukaresti nagycirkusz épülete/, Halálkerék és Motor a drótkötélen számukat arany éremmel tüntette ki a romániai Paul Herceg. A díjat a közönség szavazatai alapján ítélték oda. Ezenkívül az újságírók egyhangú szavazással szintén Simetéket tüntették ki a Presse-díjjal. 

 • 2011.12.15.

  2011 - Ismét Quebecben

  2011- Ismét Quebecben. Lászlót és Olgát ismét meghívták Quebecbe, Cirque du Soleil "Les Chemins Invisibles" Chapter 3 műsorába a nyári szezonra. László Pepét játsza, a 150 éves kötéltáncost, akinek lelkesedése és szeretete a cirkusz iránt még most sem csökkent. Feltétlenül benne akar lenne a műsorban, és a többi artista tiltakozása ellenére átmegy a színpad fölött magasan kifeszített drótkötélen.

  Ez az elsö alkalom László karrierje során, hogy biztosító kötelet kellett viselnie Cirque szigorú biztonsági szabályai miatt.

 • 2011.12.13.

  2010 - Silja Serenade

  2010-A Simeték történelmet csinálnak a cruise ship szórakoztatásban. 2010. január 11-én debütáltak Magasdrótszámukkal a Silja Serenade-on. Előtte még soha nem dolgozott magasdrótszám sétahajón, mely kint úszott a tengeren. A helyszín Silja Serenade 200 m hosszú és 16 m magas promenádja volt. László és Olga 5 hónapon keresztül sikeresen lépett fel a magasdrótón, 143-szor, ez idő alatt egy előadás sem lett lemondva, vagy akár megváltoztatva semmilyen ok miatt. Pedig ahogy az elképzelhető, az időjárás nem mindig volt tökéletes...